NK Veldrijden Jeugd 2018 komt eraan!

Nog een goede week en dan vindt het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd plaats in Hoogeveen. Maar liefst 14 renners en rensters van RTC Buitenlust staan aan het vertrek om te strijden voor wat ze waard zijn.

De eerste die in actie mag komen is Jasper van Katwijk. Om 10.00u gaat hij van start in categorie 1 jongens (8 jaar) voor zijn allereerste NK. Eén minuut later klinkt het startschot voor Damy van den Boogaard in categorie 1 meisjes (8/9 jaar). Verschillende keren dit seizoen mocht ze al het hoogste ereschavot bestijgen. Zij gaat dan ook proberen de titel te verdedigen om vervolgens de kampioenstrui weer mee naar Helmond te nemen.

In categorie 2 meisjes (10 jaar) staat Hailey Gerrits aan de start om haar kwaliteiten te tonen. Knap hoe zij zich dit seizoen staande heeft weten te houden en zelfs podiumplekken heeft behaald.

In categorie 3 (10 jaar) gaat Koen Sonnemans proberen om het minimaal net zo goed te doen als tijdens het NK op de weg waar hij 2e werd. Dat het wel goed zit met de vorm heeft hij de afgelopen tijd wel laten zien. Hopelijk zet hij een kroon op een schitterend seizoen. In de categorie 3 meisjes (11 jaar) gaat Chloë Gerrits er alles aan doen om de ontwikkeling die ze dit jaar heeft doorgemaakt te bekronen met een mooie plek in het sterke deelnemersveld.

In categorie 4 jongens (11 jaar) staat Lars van de Weijer aan het vertrek. Dat hij een heel peloton aan kan aanvoeren bewijst hij al als Jeugdprins van Ganzegat in de polonaise, dus we zijn zeer benieuwd hoe dit op cyclocrosser gaat in Hoogeveen. In categorie 4 meisjes (12 jaar) heeft Sara Sonnemans verschillende keren het podium bestegen tot en met de hoogste trede toe. Een podiumplek voor haar zou passen bij dit prachtige veldseizoen.

Na de pauze staat in categorie 5 meisjes (13 jaar) Maud Tollens aan het vertrek. Ze heeft al meermaals bewezen dat ze hoge ogen kan gooien. In een voor haar wisselend seizoen hopen we dat alles een keer op z’n plek valt wat leidt tot een mooie klassering.

In categorie 6 jongens (13 jaar) staan er maar liefst 3 renners van RTC Buitenlust aan het vertrek. Devin Steijvers heeft net zijn eerste wedstrijden gefietst. Het zal voor hem een hele belevenis worden in Hoogeveen. Ervaring opdoen zal voor hem met name het motto zijn. Krijn Veldboer is al verschillende seizoenen bezig. Een deelname aan een NK staat nog niet op zijn palmares. Daar gaat in Hoogeveen verandering in komen en hopelijk gaan er nog vele volgen. Ook Guus van den Eijnden staat aan het vertrek. Een heel seizoen is het al stuivertje wisselen met Jelte Jochems. Al 3 jaar op rij is de Nederlandse driekleur meegegaan naar Gemert. Fast Guuske zal er alles aan gaan doen om dit voor een 4e achtereenvolgende keer te doen. In categorie 6 meisjes (14 jaar) staan er 3 jonge dames aan het vertrek. Voor hen zal het zeker een speciaal NK worden aangezien zij komend jaar de overstap maken naar de categorie nieuweling-meisjes.  Lotte Sonnemans heeft dit jaar bewezen dat ze goed mee kan doen. Dit werd ook beloond met punten in het regelmatigheidsklassement. Het zou mooi zijn als ze een goed vervolg geeft aan dit seizoen en strijdend naar een mooie klassering rijdt. Dit geldt ook voor Britt Kerste. In verschillende wedstrijden heeft ze haar karakter getoond. Als ze dat op dit NK ook naar voren weet te brengen dan kan zij zo maar eens voor een verrassing gaan zorgen. Jony van den Eijnden is bezig aan een sterk seizoen. Met name in de crossen waar ze haar vermogen goed kwijt kan laat ze zich goed van voren zien. Als het dubbeltje een beetje de goede kant uit wil vallen is er voor haar veel mogelijk.

Zaterdag 27 januari is een dag die bij bovenstaande renners en rensters met rood staat omcirkeld in de agenda. Wij wensen hen allen een sportieve strijd toe en dat ze het beste met veel plezier uit zichzelf naar boven weten te halen.