NK Veldrijden Jeugd 2018 komt eraan!

Nog een goede week en dan vindt het Nederlands kampioenschap veldrijden voor de jeugd plaats in Hoogeveen. Maar liefst 14 renners en rensters van RTC Buitenlust staan aan het vertrek om te strijden voor wat ze waard zijn.

De eerste die in actie mag komen is Jasper van Katwijk. Om 10.00u gaat hij van start in categorie 1 jongens (8 jaar) voor zijn allereerste NK. Eén minuut later klinkt het startschot voor Damy van den Boogaard in categorie 1 meisjes (8/9 jaar). Verschillende keren dit seizoen mocht ze al het hoogste ereschavot bestijgen. Zij gaat dan ook proberen de titel te verdedigen om vervolgens de kampioenstrui weer mee naar Helmond te nemen.

In categorie 2 meisjes (10 jaar) staat Hailey Gerrits aan de start om haar kwaliteiten te tonen. Knap hoe zij zich dit seizoen staande heeft weten te houden en zelfs podiumplekken heeft behaald.

In categorie 3 (10 jaar) gaat Koen Sonnemans proberen om het minimaal net zo goed te doen als tijdens het NK op de weg waar hij 2e werd. Dat het wel goed zit met de vorm heeft hij de afgelopen tijd wel laten zien. Hopelijk zet hij een kroon op een schitterend seizoen. In de categorie 3 meisjes (11 jaar) gaat Chloë Gerrits er alles aan doen om de ontwikkeling die ze dit jaar heeft doorgemaakt te bekronen met een mooie plek in het sterke deelnemersveld.

In categorie 4 jongens (11 jaar) staat Lars van de Weijer aan het vertrek. Dat hij een heel peloton aan kan aanvoeren bewijst hij al als Jeugdprins van Ganzegat in de polonaise, dus we zijn zeer benieuwd hoe dit op cyclocrosser gaat in Hoogeveen. In categorie 4 meisjes (12 jaar) heeft Sara Sonnemans verschillende keren het podium bestegen tot en met de hoogste trede toe. Een podiumplek voor haar zou passen bij dit prachtige veldseizoen.

Na de pauze staat in categorie 5 meisjes (13 jaar) Maud Tollens aan het vertrek. Ze heeft al meermaals bewezen dat ze hoge ogen kan gooien. In een voor haar wisselend seizoen hopen we dat alles een keer op z’n plek valt wat leidt tot een mooie klassering.

In categorie 6 jongens (13 jaar) staan er maar liefst 3 renners van RTC Buitenlust aan het vertrek. Devin Steijvers heeft net zijn eerste wedstrijden gefietst. Het zal voor hem een hele belevenis worden in Hoogeveen. Ervaring opdoen zal voor hem met name het motto zijn. Krijn Veldboer is al verschillende seizoenen bezig. Een deelname aan een NK staat nog niet op zijn palmares. Daar gaat in Hoogeveen verandering in komen en hopelijk gaan er nog vele volgen. Ook Guus van den Eijnden staat aan het vertrek. Een heel seizoen is het al stuivertje wisselen met Jelte Jochems. Al 3 jaar op rij is de Nederlandse driekleur meegegaan naar Gemert. Fast Guuske zal er alles aan gaan doen om dit voor een 4e achtereenvolgende keer te doen. In categorie 6 meisjes (14 jaar) staan er 3 jonge dames aan het vertrek. Voor hen zal het zeker een speciaal NK worden aangezien zij komend jaar de overstap maken naar de categorie nieuweling-meisjes.  Lotte Sonnemans heeft dit jaar bewezen dat ze goed mee kan doen. Dit werd ook beloond met punten in het regelmatigheidsklassement. Het zou mooi zijn als ze een goed vervolg geeft aan dit seizoen en strijdend naar een mooie klassering rijdt. Dit geldt ook voor Britt Kerste. In verschillende wedstrijden heeft ze haar karakter getoond. Als ze dat op dit NK ook naar voren weet te brengen dan kan zij zo maar eens voor een verrassing gaan zorgen. Jony van den Eijnden is bezig aan een sterk seizoen. Met name in de crossen waar ze haar vermogen goed kwijt kan laat ze zich goed van voren zien. Als het dubbeltje een beetje de goede kant uit wil vallen is er voor haar veel mogelijk.

Zaterdag 27 januari is een dag die bij bovenstaande renners en rensters met rood staat omcirkeld in de agenda. Wij wensen hen allen een sportieve strijd toe en dat ze het beste met veel plezier uit zichzelf naar boven weten te halen.

Crossen door weer en wind

Er is dit weekend weer veel gecrossed door onze renners. Het weer was er ook perfect voor. Op zaterdag was er regen in Moergestel en vandaag sneeuw in Hapert en Beesel. En dat hebben ze geweten!

Alle zieke renners van afgelopen week stonden ook weer aan de start van de wedstrijd in Moergestel. Onze renners hebben zich weer van hun beste kant getoond met mooie uitslagen en veel podiumplaatsen.

In Hapert lag het er parcours er door de sneeuw spekglad bij. De wedstrijden werden gekenmerkt door veel glibberpartijen waar ook onze renners bij betrokken waren. Maar dat mocht de pret niet drukken, ook hier hebben ze allemaal mooie uitslagen gereden en stonden we er weer bij op het podium.

De mountainbikers twijfelden nog even, maar ook zij hebben hun wedstrijd in de Toma Cycles Cup afgewerkt in Beesel. Een zwaar en technisch parcours en tegen de verwachting in een groot deelnemersveld. Ook Remco, Thijs en Daniel hebben beklijvende duels uitgevochten en mooie resultaten behaald.

 

NK Veldrijden Jeugd 2019 naar Helmond

Het Nederlands Kampioenschap veldrijden voor de jeugd in het seizoen 2018/2019 zal worden verreden in Helmond. De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie heeft de organisatie van dit evenement toegekend aan R&TC Buitenlust. Zij neemt de organisatie dan ook graag voor haar rekening.

Na een zeer geslaagde repetitie op zaterdag 14 oktober met de Helmcross op Berkendonk is de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie ervan overtuigd geraakt dat de organisatie en de locatie in Helmond in goede handen zijn.

Het bericht van de KNWU werd door de vereniging en de wethouder Frans Stienen van Sport van de gemeente Helmond met groot enthousiasme ontvangen. “Fantastisch nieuws! Gefeliciteerd en succes met de voorbereidingen” was de reactie van de wethouder.

Het kampioenschap zal begin 2019 worden georganiseerd in recreatiegebied Berkendonk in Helmond. Dit recreatiegebied is een prachtig decor voor een kampioenschap en biedt de renners en rensters veel afwisseling. Er zal een uitdagend parcours uitgezet worden om er een waardige titelstrijd te kunnen verrijden.

R&TC Buitenlust kent een lange traditie in het veldrijden en heeft al diverse kampioenen opgeleid. Ook volgend jaar zullen de ‘thuisrenners’ gebrand zijn op goede prestaties. De renners en rensters in de leeftijd van 8-14 jaar zullen gaan strijden voor de gouden medaille en uiteraard de rood-wit-blauwe trui, onze nationale driekleur die een jaar lang om de schouders zal prijken.

Op korte termijn zal gestart worden met de voorbereiding voor dit mooie evenement. De voorbereidingen en nieuwsberichten kunnen dan worden gevolgd via internet, www.nkveldrijdenjeugd2019.nl en via facebook “NK Veldrijden Jeugd 2019”.

Ook de zandbak is opgeknapt

Niet alleen de kleedlokalen waren aan een opknapbeurt toe. Ook onze zandbak was wel aan vernieuwing toe. Henk Mertens, onze CX trainer, heeft samen met Dura Vermeer de zandbak voorzien van een nieuwe laag zand zodat onze renners weer het maximale kunnen halen uit de zandtrainingen.

Wij danken Dura Vermeer  voor deze bijdrage!

 

Nieuwe kleedlokalen bijna gereed

De afgelopen maanden hebben een aantal ouders samen met enkele bouwvakkers hard gewerkt om onze kleedlokalen te moderniseren.

Al geruime tijd stond deze verbouwing op de planning, want het was hard nodig om de kleedlokalen, douches en toiletten te vervangenHet eindresultaat mag er wezen en onze renners en gast-renners kunnen na de training weer een lekkere warme douche nemen.

 

Jeugd MTB Clinic

Iedere zaterdag organiseren wij een jeugd MTB clinic om de jeugd fietsvaardiger te maken en ze bekend te maken met de mountainbike sport door ze op een leuke manier de technieken te leren en hun grenzen te verleggen.

Vandaag was een bijzondere dag omdat de steeds groter wordende groep renners getraind werden door een grote trainers. Op dit moment zijn er een aantal toekomstige trainers bezig met hun opleiding Wielertrainer 2 die bij ons op het complex gegeven wordt. De aankomende trainers mochten vandaag hun trainersvaardigheden testen op de groep mountainbikers.

Dit is heel goed gegaan want alle renners gingen met een grote glimlach weer naar huis. Een aantal van hen zien we dinsdag en donderdag weer terug op de reguliere training.

Wil jij ook eens een clinic meemaken, dan is er volgende week een hele bijzondere! Kijk eens hier voor meer informatie.

Aansluiten bij onze reguliere trainingen op dinsdag en donderdag kan ook.

Nederlands Kampioenschap Mountainbike Jeugd 2017

 

Vorige week was op Watersley in Sittard de finale van de Beneluxcup. Een week later werd op bijna hetzelfde zware en technische parcours het NK MTB voor de jeugd gehouden.

 

Thijs en Remco zouden de kleuren van Buitenlust vertegenwoordigen, maar helaas werd Remco vanacht ziek en moest verstek laten gaan. De eer was nu alleen aan Thijs om de strijd aan te gaan met de jongens van categorie 3.

Het had de hele nacht en ochtend geregend, dus het parcours lag er spekglad bij. Het wou voor en tijdens de wedstrijd ook maar niet stoppen met regenen, dus dat maakte het alleen maar nog spannender.

Thijs mocht vertrekken vanaf de laatste startrij. Natuurlijk vertrek je liever wat van voren, maar het voordeel van de laatste rij is dat je lekker in kunt halen. De start ging heel goed en al snel kon hij een paar plaatjes goed maken.

Net als vele renners met hem, slipte Thijs ook een paar keer weg in de eerste ronde en moest weer wat plaatsen prijsgeven. Maar in de tweede ronde wist hij zich goed te herstellen en is naar een mooie 22ste plaats toegefietst.

Ondanks het slechte weer was het een mooie ervaring die hij niet had willen missen. Na de wedstrijd ontving hij een mooie medaille die nog lang boven zijn bed zal blijven hangen.

Wij hopen dat we volgend jaar met nog meer renners aan de start staan. Maar gezien de groei van onze MTB tak moet dat zeker wel gaan lukken!

 

 

Inschrijving Toma Cycles Cup geopend

De inschrijving van de Toma Cycles Cup is geopend. De Toma Cycles Cup is de wintercompetitie, voorheen bekend als de Jos Feron Cup.
De TCC is een laagdrempelige competitie met mooie parcoursen en een gezellige sfeer. Vorig jaar had Buitenlust iedere week veel renners aan de start. Met de groei die we dit jaar door hebben gemaakt hopen we dit jaar nog meer renners aan de start te hebben. Voor veel van onze nieuwe leden is dit een mooie competite om de eerste wedstrijdervaringen op te doen.

Hier kun je het inschrijfformulier vinden.

MTB training in de Bakelse bossen

Gisteren zijn onze MTB’ers wezen trainen in de Bakelse bossen. Toevallig was er ook een camera in de buurt die vastgelegde hoe de jongens (de meiden waren er helaas niet bij) over bultjes heen sprongen, door de bochten vlogen en hun laatste krachten kwijt speelden in het losse zand.